Mange har svært ved, hvordan de får en god opmagasinering i deres hus. Det er underordnet, om du har et hus i Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Odense eller et helt andet sted. Det er de samme råd, som alle kan benytte til bedre opbevaring.

Du bør få styr på disse 3 punkter:

  • Pak alt ned så småt som muligt.
  • Notér hvor du gemmer alt.
  • Gør rent ofte.

En god nedpakning er vigtigt

Mange springer første vigtige skridt over ved opbevaring i garage/skur og det er en skam, fordi det er også et af de vigtigste punkter. Hvis du har styr på dette punkt, så er du allerede noget langt. Det er de to første tips, som vi nævnte.

Nemlig at du skal pakke alt tæt og at du skal notere, hvor du gemmer alt. Første del handler om, at hvis du pakker noget tæt, kan du have langt flere flyttekasser i et lille rum. Når mange ikke har nok plads til opmagasinering skyldes det stort set altid, at de ikke har brugt nok tid på nedpakningen.

Mange tænker ikke over, at de kan tage luften ud af tøj, dyner osv. Det kan du gøre med en vakuumpose og så kan du have en hel dyne på lidt plads. Det gør også, at din dyne ikke ender med at få en dårlig lugt.

Tænk over hvad du placerer i flyttekasser, så du hele tiden har mere plads. Dvs. at det er ikke nødvendigvis den bedste idé at have alt samlet i samme kasse, da det ikke altid er det mest hensigtsmæssige, når vi snakker om plads.

Når du har gjort det, skal du notere, hvor du har gemt det hele. Dvs. at du skal vide, hvad du har i alle flyttekasser. Du kan vælge at give dem en label. F.eks. sommertøj. Vinterdyne osv.

Med flere ting i samme kasse er det en god idé med en label, som rammer mere bredt og så kan du altid notere et andet sted, hvad der er præcis i denne kasse. Det kan være med et stykke papir, selvom vi anbefaler, at du benytter et elektronisk notesystem, da du let og hurtigt kan ændre det. Med et papir skal du hele tiden skrive et nyt papir eller viske ud. Vi er fortalere for nemme hurtige løsninger.

Gør rent i dit opbevaringsrum

Der er mange, som aldrig gør rent i deres garage eller skur og alligevel undrer de sig over, at opbevaring i garage/skur ofte giver en dårlig lugt. Selvfølgelig kan du ikke fjerne lugten af garage helt, men du kan behandle dit opbevaringsrum på samme måde, som du ville behandle alle andre rum i dit hjem.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at gøre rent. Du behøver ikke gøre det ligeså ofte, som du ville gøre med andre rum i dit hus. Du kan gøre det, når du rammer en ny sæson. Forårsrengøring er en god idé, da du så også kan nyde det gode vejr.

Undgå fugtig opbevaring

Isolering og fugtspærre er vigtig hvis du vil undgå en fugtig opbevaring. Er der ikke isolering, vil der dannes kondens og fugt inde i skuret / garagen, og er der ikke lavet en fugtstspærre mod jorden vil fugten kunne trække op nedefra.

Skal der laves nyt gulv med fugtspærre, kan det eventuelt være med havefliser, som også bruges i indkørslen. Husk bare at læg belægningen så regnvandet ikke kan løbe ind i garagen og husk fugtspærren under garagens gulv.

Skriv et svar